Voordelen van een groen dak of groene wand

bij Buytengewoon Vergroeners

Kies een daktuin of groene wand

Help mee om de leefomgeving van mens en dier te verbeteren

Buytengewoon Vergroeners kan u helpen met het verkrijgen van diverse voordelen op financieel en duurzaam gebied, naast het feit dat het ook een mooi gezicht voor uw omgeving is! Door middel van het laten aanleggen van daktuinen en groene gevels helpt u mee om de leefomgeving van mens en dier te verbeteren.

Meer weten? Wij adviseren u graag.

+

80-90% van de neerslag wordt opgenomen en/of vertraagd afgestaan

+ Groen isoleert en zorgt voor meer opbrengst van uw zonne-collectoren

+ Minder verbruik van de airco: minder warmte-regulatie nodig in huis

+ Met 6% meer groene daken kunnen zomer-pieken met 1,5 graden dalen

+ Een groen dak van 300 m2 compenseert ca. 1 ton CO2-uitstoot

+ Een groen dak of groene wand werkt geluids-dempend, dus geeft meer rust

+ Draagt bij aan een ecologisch netwerk; trekt vlinders en vogels aan

+ De levensduur-verdubbeling van het dak betekent ook waarde-vermeerdering

de beste producten

We hebben ons verdiept in de grote verscheidenheid aan technieken die er in dak- en gevelvergroening te vinden zijn en hebben op basis daarvan een keuze gemaakt voor de beste producten en technieken.

Alle voordelen van een natuurlijke plantenwand voor u op een rij

Een plantenmuur heeft zeker voordelen. Behalve dat het een lust voor het oog is vanwege het esthetisch design, kent deze groene kunst namelijk meer gewin. Een verticale tuin draagt bij aan een beter milieu én kent diverse andere voordelen. Zo gaat het groen in kantoor ziekteverzuim tegen, heeft de tuin een geluiddempende werking én zuivert de groene wand per vierkante meter maar liefst tien kilogram CO2 uit de lucht. Vandaar dat wij onze hoogstaande klantenkring niet als afnemer, maar als klimaatverbeteraar zien.

CO2 Absorptie

Een verticale tuin helpt in de strijdt tegen het terugdringen van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer en draagt hierdoor bij aan een beter klimaat. Per vierkante meter absorbeert een verticale tuin gemiddeld tien kilogram netto CO2 per jaar.

Luchtzuiverende planten

Een verticale tuin goed voor het milieu. In de designs van Vertical Gardens worden diverse luchtzuiverende planten verwerkt. Dat verbeterde binnenklimaat zorgt bovendien voor minder ziekteverzuim én een prettige werkomgeving.

Ziekteverzuim tegengaan

Een groen kantoor heeft een voordelig effect op de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een beplante ruimte werken, zich minder vaak ziek melden. Op jaarbasis wordt het verzuim beperkt met maar liefst anderhalve dag per persoon.

Temperatuur- en geluiddempende werking

Een verticale tuin buiten heeft nóg een voordelig effect op onze leefomgeving. Waar het in een stedelijke omgeving tot maar liefst 6 graden warmer kan zijn dan in het omringende platteland, heeft een groene wand een temperatuurdempende werking. Planten gaan dit zogenaamde ‘Urban Heat Island’ tegen, terwijl bebouwing en verharding zonlicht absorberen en warmte uitstralen. Voor de tuinen binnen én buiten geldt bovendien dat zij geluiddempend zijn, wat een wandtuin nóg aangenamer maakt.

Bent u benieuwd naar het resultaat?