Natuurlijke beplanting op wand of gevel

met Buytengewoon Vergroeners

met vertical gardens

Van kale wand naar een mooie én milieuvriendelijke verticale tuin

Misschien heeft u er wel eens van gehoord. Een verticale tuin, oftewel een plantenwand, thuis of op het werk. Het is niet alleen prachtig, maar het doet ook nog eens wonderen voor het milieu, biodiversiteit, leefomgeving en uw gezondheid! Met onze partner Vertical Gardens werken wij aan een groenere leefomgeving en een beter klimaat.

Als vergroeners kiezen wij voor Fytotextile® en Vertical Gardens

Bij Buytengewoon Vergroeners willen wij duurzame topkwaliteit en daarom kiezen we heel bewust voor de Fytotextile® Living Wall Systems van onze partner Vertical Gardens.

Zowel buiten als binnen

Van schaduwrijke plek tot volle zon: een verticale tuin buiten geeft extra karakter. Vertical Gardens werkt met hoogte, diepte, 3D-reliëf én diverse bladkleuren. Dat maakt onze ontwerpen uniek in hun weelderige uitstraling en variatie aan planten. Een plantenwand buiten is een prachtige toevoeging aan uw tuin. Maar ook binnen! De wand vormt niet alleen een lust voor het oog vanwege zijn esthetische design, maar kent ook voordelen voor de gezondheid vanwege zijn stressverlagende werking. Daarnaast werken planten aan de muur binnen geluiddempend, ook nemen ze CO2 op en zuiveren de lucht van giftige stoffen. Bovendien zorgt een groene wand binnen voor een gezonde luchtvochtigheid en draagt zodoende bij aan een aangenaam binnenklimaat. Dit maakt ook dat de plantenwand op kantoor zo populair is.

200 plantensoorten

Vertical Gardens verwerkt maar liefst tweehonderd plantensoorten in onze ontwerpen en zijn daarbij niet gelimiteerd door kleur, soort of maat. Dat resulteert in een diversiteit aan planten, een weelderige aanblik en elegante details. Planten aan de muur zorgen voor een unieke uitstraling.

opname CO2

Verticale buitentuinen zijn niet alleen een lust voor het oog vanwege hun esthetische karakter. Een verticale tuin buiten is ook goed voor het milieu. De wandtuinen nemen per vierkante meter netto tien kilogram CO2 per jaar op en zijn daarnaast temperatuur- en geluiddempend.

Slimme stap voor bedrijven

Wilt u ook genieten van levende, groene kunst, ziekteverzuim tegengaan en bijdragen aan een beter milieu? Word ook een duurzaam genie en volg het voorbeeld van RAI Amsterdam, Schiphol Group en Wageningen Universiteit. Investeer in een verticale tuin of neem contact op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Benieuwd naar groene dakbedekking?