Krijg ik subsidie op een groene wand of dak?

Buytengewoon Vergroeners

Subsidie voor een groene wand of daktuin

Ja, óók financieel is het zeker aantrekkelijk om te vergroenen

Voor het aanleggen van een daktuin of groene wand is het mogelijk om subsidie te verkrijgen bij de plaatselijke gemeente. Dit bedrag verschilt per gemeente en regio. Wanneer u in een bosrijke omgeving woont dan zal het bedrag waarvoor u in aanmerking komt minder hoog zijn dan wanneer u in stedelijk gebied woont.

verschillend per regio

Het subsidiebedrag verschilt per gemeente. In de gemeente Apeldoorn kunnen particulieren bijvoorbeeld €2,500.- vergoed krijgen - sociale verhuurders en bedrijven tot €25,000.-. Kijk voor de subsidie per gemeente eens op:

groendak.nl/subsidie

Het exacte bedrag dat u kunt krijgen moet u aanvragen bij de gemeente. Met de subsidiewijzer van verbeterjehuis.nl kunt u bij uw gemeente kijken wat de mogelijkheden zijn. We helpen u er graag mee!

Interessant voor particulieren

Als woningeigenaar is het ook heel aantrekkelijk om een dak- geveltuin aan te laten leggen. Zowel op financieel als duurzaam gebied. Al de voordelen die voor een bedrijf gelden, gelden natuurlijk ook voor woningeigenaren. Het voegt wat toe aan de omgeving en u helpt de natuur ook een hand. In stedelijk gebied kan het natuurleven zich op deze manier ook voortzetten. Financieel is het een investering die zeker de moeite waard is, want u zult merken dat u na een aantal jaar echt bespaart op uw vaste lasten! In de zomer blijft het koeler en in de winter heeft u minder stookkosten.